La Tahona Cultural, online-plattform för att finansiera kulturprojekt

La Tahona Cultural, online-plattform för att finansiera kulturprojekt

De internetanvändare med intresse för konst- och kulturprojekt kommer äntligen att kunna bidra direkt till att samarbeta för att finansiera sina intressen genom ett system av vad som kallas crowdfunding eller crowdfunding. Det är detta som möjliggör plattformen som heter La Tahona Cultural, en webbplats som med stöd av ministeriet för utbildning, kultur och idrott tillåter oss att bidra till finansieringen av kulturprojekt genom säkra ekonomiska bidrag från Banco Sabadell.

De projekt som finansieras på plattformen är av olika slag, scenkonst, design, musik, plastkonst, publikationer, audiovisuella bilder eller någon annan typ av kulturmanifestation. Deltagare som samarbetar för att finansiera dem kommer också att få en liten belöning, alltid beroende på projektets karaktär.

Bland de projekt som vi kan hitta på portalen är rehabilitering av Creixell-klocktornet (Tarragona), en produktion av studenterna från Conservatorio Superior de Danza Mara de Vila i Madrid, premiären av Guindalera-teatern i Madrid, anläggningen av workshops om konstterapi för personer med funktionshinder eller social utestängning (La Colmena) plus många andra dans-, teater- eller sångprojekt.

Länk: La Tahona Cultural