Krombaserad version av Opera kommer från beta, tillgänglig för Windows och Mac

Opera

Vi har redan den stabila versionen av Opera som är baserad på webbläsarprojektet Chromium med öppen källkod, som vi kan få gratis för Windows- och Mac-system.

I den här versionen kommer vi att hitta en helt annan webbläsare än vad Opera har vant oss vid, även om vi hittar en serie med egna egenskaper, som den nya snabbuppringningen för snabb åtkomst till det mest besökta innehållet, Stash funktion som gör det möjligt för oss att jämföra flera webbplatser med en blick, eller upptäcktfunktionen, som kommer att erbjuda oss webbplatser enligt de kategorier som vi har angett.

Funktionen Kortnummer låta oss snabbt komma åt de mest besökta sidorna, ursprungligen med ett rutnät med åtkomst till de mest populära sociala nätverk och tjänster, även om vi alltid kan ändra dem och inkludera våra favoritsidor och organisera dem efter mappar. Den har också en Google-sökfält högst upp, och i övre högra hörnet har den en sökmotor för att snabbt hitta favoritsidor. För att komma åt snabbuppringning finns det en ny knapp tillsammans med navigeringsknapparna till vänster om sökfältet och webbadresser.

Funktionen Gömma Låter dig lägga till vilken webbsida som helst genom ikonen längst ner i sökfältet och webbadresser med hjälp av en ikon som representerar ett hjärta. På det här sättet kan vi ha flera sidor på samma skärm, vars storlekar vi kan anpassa, och som gör det möjligt för oss att göra jämförelser mellan dem, bland annat som inträffar oss.

Upptäck Det är en funktion som har en serie kategorier genom en rullgardinsmeny, genom vilken, genom att klicka på en av dem, skickar oss till en specifik webbplats varje gång som tillhör samma tema.

Glöm inte att den är baserad på Chromium med sin egen motor och dessutom har den Off-Road-läge, vilket gör att data kan komprimeras och underlättar laddning av sidor snabbt när vi står inför en instabil eller långsam anslutning.

Länk: Opera