Klifik, att delta i TV- och radioprogram från mobilen

Klifik, att delta i TV- och radioprogram från mobilen

Vi presenteras Klifik (klifik.me) som en ny applikation, gratis för iOS och android, som låter dig interagera mer med radio- och tv-program. Det är möjligt att delta i undersökningar, kommentarrum, ytterligare information, tävlingar … aktiviteter som gör det möjligt för användare som tittar på TV med sina mobiltelefoner för att berika innehållet. De erbjuder också ett publikt mätningssystem i realtid som inte bara räknar kommentarer utan också med många fler parametrar.

I hans presentationsvideo, som vi lämnar dig här, ser vi att vi bara behöver välja det liveinnehåll som vi vill delta i, med möjlighet att se de program som har flest publik, både på TV och radio.

Inom applikationen har vi tillgång till programmets hashtags, diskussionsrum, möjligheten att svara med foton … och det från användarsektionen, eftersom producenterna, programmen eller kedjorna har tillgång till en kontrollpanel varifrån de ser inkapslad dess program med alla interaktioner.

Vi kan också bli ett fan av ett visst program och få ett meddelande när det startar, bjuda in vänner att interagera tillsammans och delta i ett gamification-system för att få prestationer när vi använder appen.

Idén, som inte är ny (vi har sett den i andra länder tidigare), vill implementeras i Spanien på ett intuitivt och enkelt sätt, och för detta är de nu fokuserade på att ansluta till fler program, kedjor och producenter, även om det är alltid nödvändigt för huvudingrediensen: publiken. För tillfället har de redan alla öppna tv-kanaler i Spanien, plus några som Canal + och dess sportvarianter (Canal + Liga, Canal + Champions, Canal + Soccer) och Gol T.