Kiwi Music Player, ett program för att lyssna på gratis musik från Windows och Mac

captura-172

Vi har sett många webbplatser som använder musik från YouTube-videor för att skapa applikationer som gör det möjligt att lyssna på musik gratis, men det är första gången jag ser ett skrivbordsprogram som gör den här uppgiften.

Det här är Kiwi Music Player, en musikspelare som gör exakt det: den ansluter till youtube för att hitta den låt vi vill ha och extraherar ljudet för att spela det gratis på vår Windows eller Mac (något som, som du redan vet, inte är tillåtet på Youtube).

Förutom att erbjuda ett söksystem som hittar artister och låtar bland mer än 26 miljoner låtar, låter det dig titta på videon och sångtexterna när som helst, alltid klassificera innehållet i kategorier och låta dig enkelt skapa spellistor.

Inspirerad av iTunes, enligt Cedrik (@cedriking), dess chef, finns det på engelska, franska, spanska och portugisiska, även om användarvillkoren ännu inte har översatts. Där säger de att de använder YouTube API för att hämta innehållet, men de anger inte om någon extra process utförs för att få ljud utan att visa videon.

Vi kommer säkert att höra om projektet vid fler tillfällen. Vi är uppmärksamma.