Kinesiska alternativ till Dropbox för att spara och dela flera Terabyte gratis

Baidu

Det är ingen hemlighet för någon att Kinas konkurrens är enorm, att någon västerländsk produkt eller tjänst kopieras, klassificeras och reduceras till otroligt låga kostnader som förstör alla kända anbudsgivare. Det här är också fallet för molnlagringstjänster, för även om många av oss ser så enormt de tiotals gigabyte utrymme som tjänster som Google Drive, Dropbox, Box och OneDrive (nytt namn på Microsofts SkyDrive) ger oss, i Kina de ge bort Terabyte (1 Terabyte motsvarar 1000 Gigas eller Gigabyte).

Bland de ansvariga finns den kinesiska regeringen som investerar i denna typ av verktyg för att marknadsföra lokala produkter framför utlänningar, särskilt de som har att göra med USA (tills de för några dagar sedan tillät Dropbox att komma in), detta tydligt på grund av ekonomisk, politisk skillnader, kultur och säkerhet. Till detta måste vi lägga till den djupt rotade interna konkurrensen som flera kinesiska företag ger i utbyte för att hålla miljontals användare på den lokala marknaden.

När vi återvänder till ämnet listar och jämför vi idag de Dropbox-tjänster som erbjuds av några av de viktigaste kinesiska företagen för att spara våra filer i molnet (faktiskt betyder det kinesiska ordet Yun moln). Det enda som krävs för att dra nytta av det är en bra översättare och lite förtroende, även om det är att behålla ultrakänsliga filer är det bäst att inte dela dem i onlinetjänster i Kina … eller USA eller Ryssland, eller resten av världen.

Yunio (1 TB)

Det verkar som ett skämt att beteckna det som det mest ödmjuka när det gäller rymd eftersom det till skillnad från resten av listan bara erbjuder 1000 gratis spelningar. Den har ett elegant gränssnitt, mobila applikationer, den har AES-256-kryptering, gränsen uppnås när de görs inloggningar (1 GB extra för varje inloggning) och det uppskattas att det också är på engelska.

Baidu (2TB)

Googles huvudkonkurrent i Kina för produkter och tjänster (från och med sökmotorn) erbjuder upp till 2 Terabyte (2 TB) gratis efter att ha följt några steg, till exempel installation av sina mobilapplikationer. Det fungerar i regioner i Europa, Asien, USA och få länder i Latinamerika; begränsningen kontrolleras genom att försöka bekräfta registreringen med ett SMS.

Weiyun (10TB)

Tencent, ett företag som är känt för sina populära meddelandesystem både i Kina (Tencent QQ) och i resten av världen (WeChat), och för vissa telekommunikationstjänster som börjar dyka upp i vår region, erbjuder Weiyun-användare en annan produkt. från företaget, 10 helt gratis Terabyte som presenteras efter behov.

YunPan 360 (36 TB)

Den stora konkurrenten till Tencent och Baidu, Qihoo, erbjuder i YunPan 360 36 Tb bobadita gratis, cirka 36000 Gigabyte gratis, det vill säga också efter att ha följt enstaka steg. På Imahginable-bloggen har de skapat en komplett guide på spanska om hur man skaffar 36 Terabyte (36 TB). Förresten är dess gränssnitt kanske det mest intuitiva av alternativen i den här listan, det har till och med filvisning och uppspelning strömning.

Bonus: 1 TB gratis på Yahoo! Post

Det är inte ett kinesiskt företag, men det är värt att kommentera det i den strategiska omdirigeringen av Yahoo! Man har tänkt att locka användare till ditt e-postsystem genom att tillhandahålla specialfunktioner som en Gmail-stil (även om det är mycket mer färgstark och attraktiv) och ett enormt gratis lagringsutrymme: 1 Terabyte (med en gräns på 150 Mb per bilaga). Så vi har också en välkänd e-postklient med gott om plats.