Kindle Scout, Amazons tjänst att rösta om vilka böcker som ska publiceras, är nu tillgänglig

Kindle Scout, Amazons tjänst att rösta om vilka böcker som ska publiceras, är nu tillgänglig

För några dagar sedan presenterade Amazon sin nya Kindle Scout-tjänst, som gör det möjligt för läsare att rösta om vilka böcker som ska publiceras av e-handelsjätten. Nu, några dagar efter tillkännagivandet, har Kindle Scout börjat arbeta.

Tack vare Kindle Scout (som för närvarande endast finns i USA), Läsare kommer att kunna läsa ett fragment av de böcker vars författare deltar i programmet och, om man tycker om dem och lyckas få deras uppmärksamhet, kan de rösta på att den ska publiceras av Amazon.. För tillfället kan vi se att böcker av olika kategorier ingår, bland vilka vi bland annat hittar romantik, science fiction, mysterium och thriller. Eftersom jag ger kommer det att finnas 30 dagar under vilka invånare i USA kommer att kunna läsa böckerna som deltar i Kindle Scout-programmet och bestämma vilken som ska få sin röst. Också, när röstperioden är slut och det finns en vinnare kommer Amazon att ge väljarna i den vinnande boken en kopia av den som ett tecken på uppskattning från både honom och författaren.

Utan tvekan är detta ett utmärkt mått som, tack vare Amazons enorma publik, kommer att vara ett lyft i många författares karriär, förutom att belöna det bästa innehållet.