Kinas bitcoinbrytning är i fara

minería bitcoin

Gruvbitcoins förbrukar mycket energi, något som inte var ett problem när värdet på gruvdriften var mycket högt, men det är först när bitcoin inte når så enorma värden som för några år sedan.

Nu analyseras problemet av myndigheter i Kina, som kontrollerar om det är nödvändigt att helt förbjuda kryptovalutautvinning.

Även om de just nu analyserar det finns det redan en rapport publicerad med förslaget, ett förslag som kan diskuteras offentligt i flera veckor. De vill att datorer som är dedikerade till att bryta bitcoins ska sluta göra det, vilket sparar energiförbrukningen så högt att den kan jämföras med den som konsumeras av hela länder dagligen.

Flera regioner i Kina har blivit idealiska platser att bryta bitcoins, eftersom el är billigare där. Faktum är att de kommenterar på Bloomberg.com att 70% av kryptovalutagruvan sker i Kina, så ett förbud mot denna aktivitet kan helt förändra scenariot för kryptovalutor över hela världen.

Det är inte det enda hindret som Kina har satt för att förhindra aktivitet, People’s Bank of China år 2017 förbjöd redan initiala myntoffer, men i det här fallet talar vi om något mycket större: att förbjuda gruvdrift.

Ytterligare ett faktum som visar en sektor i kris, en sektor som måste uppfinna sig själv för att rensa upp sin image och hitta nya modeller för att överleva.