Keepone, för att spara det du gillar mest i Pinterest-format

hålla kvar

Länkar, foton, videor, musik … KeepOne (www.keepone.com) har skapats för att tillåta oss att spara och klassificera det som är mest attraktivt för oss på Internet, vilket gör det möjligt att skapa kategorier med allt material som vi har samlat in under våra dagliga webbsessioner.

Resultatet är en uppsättning paneler som påminner om Pinterest och kan vara privat information som, bara om vi bestämmer oss, kan delas med andra användare och avslöjas på twitter eller facebook.

När vi skapar en ny samling (en kategori) kan vi ange om vi vill ha den privat eller offentlig, eftersom den alltid är tillgänglig i sidmenyn på vår arbetspanel. Innehållet vi lägger till kan dras till någon av dem, vilket gör det mycket enkelt att organisera allt vi sparar i vårt konto. Alla våra samlingar kan delas med vänner, perfekt för akademiska uppdrag där gruppforskningsarbete är nödvändigt.

Å andra sidan kan vi använda KeepOne som ett verktyg för att upptäcka innehåll av alla slag, eftersom det är möjligt att bläddra bland andra användares samlingar och se till exempel det mest populära av alla, de som har fått flest likes från användarnas community.

Det är oundvikligt att jämföra det med Pinterest, även om det använder ett mycket mer attraktivt system för dem som bara vill ha sin samling av favoritklassificerade länkar, Delicious style.