jsrobot

JSRobot, ett spel för att lära sig JavaScript genom programmering

jsrobot

Med hänsyn till vikten som programmering har i dagens samhälle finns det fler och fler resurser och plattformar som syftar till att underlätta inlärningen av programmering. Spel, interaktiva handledning och resurser för de små är bara några exempel på tillgängliga alternativ. Idag pratar vi om JSRobot, ett spel för att lära sig JavaScript genom programmering.

Som du kan se på webbplatsen för JSRobot, vi står inför en enkel 2D-spel där vi måste gå vidare genom att slutföra en serie åtgärder. När vi väl har klickat på Start-knappen ser vi spelgränssnittet visas, samt en serie instruktioner (på engelska) där det på ett enkelt sätt förklaras vad vi måste uppnå.

JSRobot har en instruktionsmeny, en annan för introducera skript, konsolen och en sektion med egenskaperna hos de olika elementen i spelet. På detta sätt behöver vi bara ange nödvändiga kommandon i konsolen och skapa olika skript för att slutföra vårt mål. Utan tvekan är en av de mest intressanta fördelarna att den erbjuder upp till sex olika svårighetsgrader, så att vi kan hoppa över de initiala nivåerna om vi redan har en viss nivå i JavaScript.

Vid denna tidpunkt kan vi inte förneka nyttan av projektet, vilket kan vara till stor hjälp för alla som lär sig detta programmeringsspråk. Om det har fått din uppmärksamhet kan du komma åt JSRobot via den här länken.