Jigsaw, det nya företaget i Alfabetet, mor till Google

kontursåg

Vad vi hittills visste som Google Ideas återföds nu med namnet Kontursåg (pussel eller pussel, på spanska), ytterligare ett företag av alfabetet, som alltså täcker bokstaven J.

Eric Schmidt har presenterat det på sin mediumblogg, där de indikerar att företaget nu kommer att vara en teknikinkubator där de kommer att fokusera på att skapa lösningar som tar itu med de svåraste geopolitiska utmaningarna, från att bekämpa våldsam extremism till att begränsa censur. uppkopplad.

Jigsaw kommer att ledas av Jared Cohen, en tidigare medlem av USA: s utrikesdepartementets policyplaneringsteam, som har lett Google Ideas sedan 2010 (året det skapades). Sedan projektet föddes har de redan kämpat mot penningtvätt, organiserad brottslighet, polisbrutalitet, människohandel och terrorism, och för detta ändamål har de skapat verktyg av alla slag, inklusive några som hjälper till att förhindra attacker av förnekelse av tjänst på utsatta webbplatser i länder med förtryckande regimer.

Namnet hänvisar till hur komplex världen vi lever i är, där det finns fysiska och digitala utmaningar av alla slag, och upprätthåller idén att samarbete för att lösa problem är den bästa lösningen.

På det här sättet verkar det som om vi pratar mer om ett namnbyte och en åtskillnad mellan ledare (det är inte längre under paraplyet av Googles VD), snarare än en metod i sig.