Jajah tillkännager sin stängning den 31 januari 2014

Jajah

Idag söndag meddelar leverantören av Voice over IP (VoIP) Jajah att tjänsterna stängs senast den 31 januari nästa år, vilket innebär att användare efter datumet inte längre kommer att kunna använda Jajahs tjänster .com och Jajah Direct. Just nu har registreringen av nya användare slutat accepteras. Nuvarande användare kommer fortfarande att kunna fortsätta att ringa till det datum då tjänsten upphör, även om de kan begära återbetalning av det tillgängliga saldot i sina konton innan tjänsten är slut och måste skicka in sina förfrågningar via supportsidan.

Användare bör ta hänsyn till att de inlämnade ansökningarna kommer att behandlas, deras konton stängs inom 30 dagar från sådana presentationer. För mer information kan du hitta den i avsnittet Vanliga frågor (FAQ) som du har tillgång till.

Som TNW antyder grundades Jajah av Roman Scharf och Daniel Mattes 2005, även om Telefnica i december 2009 tillkännagav köpet av det av dess dotterbolag Telefnica Europe. Nu när fjärde årsdagen för förvärvet är klar stänger tjänsten sina dörrar. Kanske kan några av oss komma ihåg början på Jajah, som började erbjuda sina stationära applikationer, även om de senare valde att gå till webben för att erbjuda sina tjänster utan att användare behövde installera applikationer.

Tillkännagivandet om stängning av Jajah åtföljs av en relaterad FCC-anteckning, som tydligt anger att de normalt godkänner den föreslagna stängningen av tjänsten utom i fall där kunderna inte kan få rimliga ersättningstjänster eller tjänster som erbjuds. andra företag, eller att allmänhetens bekvämlighet och behov kan påverkas negativt, och uppmanar kunder som inte håller med om nedläggningen att lämna in sina kommentarer så snart som möjligt, vilket indikerar vilken effekt stängningen skulle ha på dem eller deras företag, inklusive oförmågan att hitta rimliga ersättare.

Som det sägs avslutar Jajah sin väg den 31 januari 2014, såvida inte användare demonstrerar mot stängningen för skador som kan orsaka dem, där det sista ordet kommer att vara FCC, som tillägger att kommentarerna inte kan arkiveras 15 dagar efter offentliggörande av meddelandet om den föreslagna upphävandet.