iOS 13, alla de senaste nyheterna och kompatibla enheter

iOS 13

Apple har äntligen presenterat iOS 13, det nya iPhone-operativsystemet som kombinerar ett nytt utseende, bättre dynamik för populära funktioner och lovar bättre prestanda. Vi granskar dess huvudsakliga egenskaper.

Bättre prestanda

Prestanda och optimering är en av höjdpunkterna under presentationen. Till exempel är upplåsning av Face ID med iOS 13 upp till 30% snabbare.

Och appar kommer att ha en mindre nedladdningsstorlek, men öppnas upp till två gånger snabbare än den nuvarande versionen, och appuppdateringar blir upp till 60% mindre.

Mörkt läge

IPhone-användare kommer att kunna räkna med ett nytt mörkt läge som fungerar både i systemet och i inbyggda appar. Tanken är att varje element sticker ut utan att orsaka obehag för användaren, som vi ser på bilden.

Dark Mode kan aktiveras för att göra det tillgängligt hela tiden eller kan programmeras att sätta på vid en viss tidpunkt. Till exempel för att aktivera automatiskt i skymningen.

Bättre fotohantering och redigering

Tack vare maskininlärning kan du organisera visningen av foton med hänsyn till de som är relevanta för användaren. Det döljer till exempel de fotografier som liknar och sätter viktiga händelser på dagen (tidigare år eller månader) i förgrunden, som vi ser på bilden:

Och det förbättrar också dynamiken för att söka efter innehåll i biblioteket, oavsett antal foton och videor. De har också tagit hänsyn till några visuella detaljer för att förbättra upplevelsen. När vi till exempel bläddrar igenom bilderna ser vi att videorna aktiveras vid automatisk uppspelning. Å andra sidan har redigeringsupplevelsen förbättrats. Det är nu mer intuitivt och med bara några få knackningar eller med fingret kan du redigera olika bildvärden. Och samma dynamik gäller för videoredigering. Fortsätt med fotografierna kommer användarna att ha High-Key Mono, en ny monokrom effekt för porträttläge, som nu kan justeras för belysning från samma kameraprogram.

En ny dynamik att logga in på

Det finns en ny inloggning, snabbare och säkrare. Ersätter alla traditionella metoder för inloggning (formulär, sociala nätverk, lösenord, etc.) eftersom idén är att logga in med Apple-ID tack vare dess nya webbinloggningssystem.

Om användaren till exempel inte vill ange sin e-postadress för att registrera sig för en app kan de be enheten att ge dem en slumpmässig e-postadress. På detta sätt döljs användarens e-post. Och en detalj att tänka på är att alla e-postmeddelanden som kommer till den tilldelade e-postadressen kommer att omdirigeras till den ursprungliga e-postadressen.

Siri

Siri har också fått viktiga uppdateringar. Du får till exempel en mer naturlig röst tack vare Neural Text to Speech (TTS). Så du låter inte längre som robot när du läser nyheter eller använder långa fraser. Det har också bättre integration med applikationer, till exempel har användare möjlighet att använda Siri-genvägar för att automatisera beställningar relaterade till deras rutiner. De nämnde också att Siri kan läsa meddelandena som kommer till AirPods, och tack vare röstigenkänning med HomePod kan den känna igen rösterna för varje familjemedlem.

Nydesignade kartor med bättre täckning

Apple lovar en ny upplevelse för användarna när de använder Maps, eftersom de erbjuder större täckning (byggnader, vägar, terrängtyper etc.) och mer exakt information.

De kommer också att ha några intressanta funktioner, till exempel möjligheten att skapa samlingar för de platser du vill spara, eller Favoriter för de webbplatser som du inte vill tappa ur sikte. En speciell funktion som har lagts till är Look Around, med en gatuvy som låter dig utforska en stad med 3D-bilder.

Smarta påminnelser

Den nya appen Påminnelser har också ett nytt utseende och ett nytt verktygsfält. Användare hittar fler alternativ för att skapa påminnelser, tagga andra användare och hantera dem med smarta listor.

Dessa smarta listor grupperas automatiskt med hänsyn till olika kriterier som hjälper användare att visualisera det och hålla reda på de som är viktigast.

Fler nyheter:

  • CarPlay får ett nytt bräde för att få en bättre visualisering av kartorna, musiken. Och naturligtvis stöd för Siri.
  • Memojis-klistermärken. Alla memojis som skapas omvandlas automatiskt till klistermärkepaket, så att användare alltid kan ha det tillgängligt för användning i olika appar.
  • QuickPath en funktion för enhandsskrivning på tangentbordet. För bara fingret på tangentbordet för att skriva.

Tillgänglighet och kompatibla enheter

Enligt de planer som de har meddelat kommer den offentliga betaversionen av iOS 13 att släppas i juli, och den stabila versionen kommer inte att finnas tillgänglig förrän i september. den möjligheten om du har några av dessa:

iPhone SEiPhone 6siPhone 6s PlusiPhone 7iPhone 7 PlusiPhone 8iPhone 8 PlusiPhone XiPhone XsiPhone Xs MaxiPhone XRiPod Touch (7 generation)