iCloud

iOS 11.3 kan tillåta användning av iCloud som enkel inloggning på webbplatser

iCloud

De av oss som använder Internet dagligen är medvetna om hur irriterande det är att komma ihåg inloggningsuppgifterna på varje webbplats. Av denna anledning har vi drabbats av den påstådda nya funktionen i iOS, som från version 11.3 Det kommer att börja tillåta användare att använda sitt Apple-ID för att logga in på webbplatser.

Det är åtminstone vad de säger från 9to5Mac, vars team Du skulle ha upptäckt funktionen vi pratade om i betaversionskoden. Specifikt förklarar källan att operativsystemet iPhone och iPad kommer att ha en funktion som gör det möjligt för alla webbplatser som använder autentiseringsmetoden som vi pratar om att få tillgång till vissa personliga iCloud-data för användaren. Även om informationen från Apple fortfarande är okänd exakt, Allt tyder på att det är vårt namn och e-postadress.

Vid denna tidpunkt är det viktigt att notera att det inte är en lösenordshanterare, eftersom det enda som funktionen kommer att göra är att leverera vårt Apple-ID till kompatibla webbplatser i syfte att underlätta inloggning eller registrering. Faktiskt, Apple har redan iCloud-nyckelringen, en lösenordshanterare att använda. Förutom ovanstående döljer betaversionen också en funktion som gör att kameran kan användas för att skanna en QR-kod som sedan skulle be om vårt Apple-ID, även om funktionen för nämnda funktion är helt okänd.

Slutligen är det viktigt att betona att detta är en del av koden som finns i en betaversion, så det exakta datumet då denna funktion skulle vara tillgänglig är okänd. Fortfarande, Vi kommer att vara vaksamma för alla nyheter i detta avseende.

Källa: 9to5Mac.