Introduktion till modern statistik med R: gratis onlinekurs

r estadistica

Tack vare Ral Vaquerizo från AnalisisyDecision.es lärde vi oss om en intressant onlinekurs om R som Juanjo Gibaja och Carlos Gil från Datanalytics.com kommer att börja diktera gratis från och med nästa måndag 29 oktober. Den fokuserar på både nybörjare och frekventa användare som vill för att fördjupa sin kunskap för att bättre utnyttja detta värdefulla verktyg.

R är i allmänhet ett populärt statistiskt paket som underlättar databehandling, beräkning och grafiska representationer för analys, som alla enkelt kan lära sig att hantera oavsett arbetsområde. Det bästa är att det är fri programvara och har omfattande dokumentation utöver en lika bred akademisk gemenskap efter dess utveckling och underhåll.

För mer information om kursen (anmälan, program, förutsättningar, innehåll, metod, etc.) har ett dokument skapats i Google Drive med all relevant information, en fil som kan granskas från den här länken. Något viktigt är att det mesta av kursen baseras på interaktion med andra deltagare, genom frågor och svar som ett forum, för att få lösa övningarna. Registrering kan göras med referenser för sociala medier.