Introducerade nya multimedia-codec och Chrome-funktioner # io2013

Introducerade nya multimedia-codec och Chrome-funktioner # io2013

Intressant presentationen av Linux Upson på Google I / O-konferensen, där han gör en fullständig genomgång av utvecklingen av webbläsare sedan lanseringen av den första textbaserade. Dessutom har den framhävt fördelarna med Chrome som en modern, enkel, snabb och säker webbläsare, anpassningsbar för varje skärm, prestandaförbättringar i JavaScript implementerat under det senaste året, komprimering av data för Chrome på mobila enheter och demonstration av ett spel med flera skärmar som körs över flera enheter under Chrome, vilket har lämnat deltagarna förvånade.

Dessutom har den markerat de nya multimediekoderna, WebP för bilder och VP9 för videor, vilket gör en jämförelse med samma bilder och videor i JPG- och H.264-format, vilket markerar storleken på var och en av filerna, där den tydligt vinner Googles codecs, där de också är royaltyfria, och använder också en komprimeringsalgoritm utan förlust av kvalitet.

En annan nyhet som anges i presentationen är standardiseringen av betalningssystemet via webben, där det minskar från 21 till bara tre steg de som användarna måste utföra när de köper online via sina mobila terminaler, enligt presentationen.