Intressanta detaljer om Galaxy Note 7-irisskannern

GalaxyNote7

Som vi redan vet presenterade Samsung officiellt sitt nya flaggskepp den senaste måndagen, Galaxy Note 7. Denna nya avancerade telefonapparat kommer att ersätta Galaxy Note 5, som förresten inte har blivit tillgänglig för den europeiska marknaden. .

Vi har redan diskuterat de viktigaste egenskaperna hos den här nya enheten, där den kombinerar egenskaperna hos Galaxy S7 tillsammans med sina egna egenskaper, vilket är särskilt anmärkningsvärt införlivandet av en iris-skanner som ett nytt säkerhetsalternativ för att göra betalningar, få tillgång till skyddat innehåll, bland andra alternativ.Enligt Samsung är Galaxy Note 7 en enhet designad för både arbete och underhållning. Vi vet redan att vi genom mobila enheter kan göra ett ökande antal uppgifter, och det är här Galaxy Note 7 kommer in, med tillräckligt med kraft för de användare som arbetar i full rörlighet utanför sina kontor och för de användare som vill använda sina enheter för att spela alltmer krävande spel.

Nu från Samsung har de velat dela med sig av några fler aspekter om sin irisskanner. Inledningsvis hade Samsung redan sin egen iris-skanningsteknik, som har tillämpats på Galaxy Tab Iris, dess mycket säkra biometriska enhet som har skapats för statliga organisationer och företag i Indien.

Om säkerhet baserat på ögonens iris

Samsung berättar att varje person har ett unikt mönster i varje ögons iris, förblir oförändrat under hela livet, vilket också är nästan omöjligt att reproducera, vilket gör det möjligt att fungera som ett av de säkraste och mest tillförlitliga sätten för autentisering som finns.

Varje användare som registrerar sin iris på sin Galaxy Note 7 kommer all information att lagras i den på ett krypterat sätt. I detta avseende bör det noteras att endast en användare kan registrera sina iriser, och i händelse av att enheten blir stulen eller förlorad kommer informationen om den legitima användarens iris inte att äventyras.

Teknik som används

Iris-skannern integrerad i Galaxy Note 7 består av både en kamera som är dedikerad till irisen och har ett speciellt filter för att få infraröda bilder, samt en infraröd LED som avger ett rött ljus för att utforska själva irisen med större tillförlitlighet.

I detta avseende påpekar Samsung att, till skillnad från normala bilder, infraröda bilder inte påverkas av irisens färg eller av omgivande ljus, vilket visar mönstren tydligt. Samsung klargör att den infraröda lysdioden i sig inte är hälsofarlig, där den dessutom stängs av vid större exponering eller har ögat för nära sig.

Möjliga användningsområden

Bland exemplen på användning av irisskannern pekar Samsung på användningen av den säkra mappen som användarna kommer att ha tillgängligt i systemet för hantering av sina filer, data och privata applikationer, för att autentisera sig på webbplatser via Samsung Pass, samt för användning av mobilbankapplikationer, enligt avtal som genomförs med vissa banker för att möjliggöra biometrisk autentisering från dem.