Intel lanserar teknikplattform för nya anslutna och smarta enheter

intelcomputecard

I syfte att underlätta lanseringen av smarta och anslutna produkter till tillverkarna själva har Intel presenterat sin nya tekniska plattform Intel Compute Card, en modulär datorplattform som bär alla element i en dator (SoC, minne, lagring och anslutning) integrerade i en kortstor enhet i en sober och elegant design.

Tanken är att tillverkare ska designa sina egna smarta produkter genom att lämna bara en standard Intel Compute-kortplats för att passa Intel Compute Card-enheten vars konfiguration bäst passar dina preferenser och delegera datorfunktioner till den enheten.Inledningsvis har Intel redan en serie partners för utveckling av nästa generations lösningar som gör det möjligt att skapa ett ekosystem av smarta enheter, från kylskåp till bland annat säkerhetskameror.

Intel förväntar sig att tillverkarna kommer att påskynda lanseringen av sina nästa innovationer på marknaden genom att använda sin nya teknikplattform och därmed minska resurserna de behöver för att utveckla beräkningsmoduler, med de extra fördelarna att det också möjliggör enkelt underhåll och uppdateringar.

I detta avseende kommer Intel Compute Card att finnas tillgängligt under en rad processorer, inklusive den sjunde generationen Intel-processorer, och kommer att börja finnas tillgängligt på marknaden i mitten av detta år.

För att få mer information om Intel Compute Card har företaget själv en specifik sida, tillgänglig på olika språk, där den erbjuder all information om denna tekniska plattform i detta avseende.