Intel kommer att erbjuda ett kit för att skapa din 3D-tryckta robot senare i år.

robot

Att köpa en 3D-skrivare för våra hem är fortfarande dyrt, men det finns redan människor som kan äga en eller ha tillgång till någon enhet på något annat sätt. Låt oss inte glömma Clone Wars-projektet, där de som vågar kommer att ha nödvändig information för att köpa delarna och följa de instruktioner som finns för att manuellt montera några av de föreslagna modellerna.

Inom ramen för kodkonferensen har Intel presenterat ett självbyggande kit så att de som vill ha det kan ha sina egna robotar. För detta behöver du bara ha tillgång till en 3D-skrivare, och satsen kommer att ha resten, inklusive bland annat motorer, kablar, transformatorer och batterier. Hårdvarudesignen kommer att vara fritt tillgänglig via webben. Detta kit kan köpas för $ 1600 via webbplatsen 21stCenturyRobot.com från slutet av detta år, enligt Gizmodo.

Kommer dessa robotar att vara människans nya vänner? Det kan vara, eftersom de kanske kan genomföra översättningar, leverera öl eller samla in post, bland andra möjligheter. Eftersom det är öppen källkod kommer möjligheterna att öka och förbättras när fler börjar leka med det och fler utvecklare kan skapa applikationer för det. Enligt re / code är kostnaden för satsen relativt låg eftersom den säger att den är baserad på Intel Edison, en billig dator baserad på ett chip.

Förresten, talar vi om 3D-skrivare, från TechCrunch rapporterar de utseendet på MOT-t, en ny 3D-skrivare som stöds av Idealab, som får finansiering genom crowdfunding-plattformen Indiegogo och erbjuder sig själv till priset av 199 dollar (inga fraktkostnader ). Den är utformad för att fungera inom stationära och mobila miljöer och skulle vara en låg 3D-skrivare som ger åtkomst till denna typ av enhet för fler användare som inte kan köpa 3D-skrivare med bättre funktioner.

Bild: 21stcenturyrobot.com