Instagram, Vine, Airbnb och IFTTT i problem på grund av Amazon

Instagram

Fyra jättar har upplevt problem de senaste timmarna på grund av instabilitet i Amazon Web Servives (AWS). Avbrottet varade i mer än en timme i vissa fall, den tid då lavinen av tweets fungerade som ett perfekt system för att övervaka tillgängligheten av tjänsten.

Det finns många tjänster som är beroende av AWS (Netflix, IFTTT, Airbnb, tusentals bloggar …) vissa lyckades återhämta sig på kort tid, även om andra, som IFTTT, har tagit lång tid att återgå till sin normala aktivitet (recept som importera data eller skicka texter sociala nätverk har drabbats allvarligt).

De kommenterar Techcrunch detaljerna som Amazon har rapporterat om ärendet, ett problem som tydligen redan är löst.

Det är inte första gången som hälften av den sociala webben känner konsekvenserna av tekniska problem i Amazons infrastruktur. Det är nyfiken att se hur det finns så många tjänster beroende på AWS och hur sociala nätverk kokar varje gång de alla faller samtidigt. Amazon har mycket mer kraft i sina händer än vi kanske tror, ​​och det finns inte många seriösa alternativ för att vara värd för webbplatserna och databaserna för de monster som vi listar i titeln på denna text.