Instagram tillåter nu undersökningar med flera alternativ

Instagram

Instagram implementerar ett nytt alternativ för dem som gillar att interagera med sina följare genom enkäter.

När du skapar en ny berättelse ser du att en ny etikett har lagts till för att utföra undersökningar med flera svar, som vi ser på bilden:

Dynamiken är enkel, du måste bara välja Quizz-taggen, och det lilla formuläret öppnas automatiskt för att skapa undersökningen, skriva frågan och de flera alternativen (upp till fyra) som ger din publik.

Om undersökningen inte bara är en åsikt, och du vill att den ska ha ett korrekt svar, ska du markera den när du skapar den. När deltagande användare väljer rätt alternativ markeras det med grönt. För dem som vill ge en personlig touch till undersökningen kan de lägga till färger, lägga till smileys etc.

Så nu kan du vara lite mer kreativ genom att ge användarna fler möjligheter att uttrycka sig, med ett enkelt ja eller nej. Och naturligtvis kan du se hur populär undersökningen har varit, vem som har svarat och vilka svar de har gett, etc.

Ett intressant alternativ både för dem som gillar att spendera tid med sina vänner eller Instagram-följare, eller för varumärken som använder detta sociala nätverk för att komma närmare sin publik. I den här artikeln som vi delade tidigare nämnde vi hur undersökningar kan användas för att komma i kontakt med användare, samt ytterligare 4 alternativ som kommer att bidra till varumärkets framgång.