Instagram har redan börjat erbjuda videoannonser i sina applikationer för mobila enheter

Instagram har redan börjat erbjuda videoannonser i sina applikationer för mobila enheter

Från Instagram, kort efter att de förvärvats av Facebook, meddelade de sin avsikt att erbjuda reklam från 2014 för att göra applikationen lönsam.

För ett år sedan visste vi redan hur de planerade att införliva reklam tack vare de sponsrade bilderna, och nu har de börjat erbjuda de första videoannonserna för användare av appen.

För närvarande är dessa annonser inte synliga för alla användare av Instagrams appar för mobila enheter, eftersom de börjar rulla ut gradvis.

Ändå förväntas de vara synliga för alla användare under de kommande veckorna.

Dessa meddelanden kommer att ha en varaktighet av 15 sekunder och spelas utan att lämna själva applikationen.

För tillfället, Annonsörer som Disney, Banana Republic, Activision eller Lancome är de som lanserar detta nya reklamformat, med tillkännagivanden om filmen Big Hero 6 eller nästa Call of Duty: Advanced Warfare.

För tillfället måste vi vänta med att se den mottagning som denna typ av reklam har, men det råder ingen tvekan om att det kan vara ganska lönsamt för annonsörer.

Det är nödvändigt att komma ihåg att videoannonsering ökar intresset för liknande applikationer och tjänster, så det är inte förvånande att ett företag som Instagram ansluter sig till denna trend.