Instagram börjar lagra användarfoton i hög upplösning

InstagramWeb

Tills nu, Instagram gör det möjligt att ladda upp bilder till det sociala nätverket som senare visar en upplösning på 640 640 pixlar, trots att upplösningen anses vara otillräcklig av många användare. Som vi har kunnat läsa i The Verge, det sociala nätverket som Facebook förvärvade 2012 lagrar nu foton som laddats upp av användare med en upplösning på 10801080 pixlar.

Utan tvekan är detta en ganska viktig förändring som avsevärt kommer att förbättra kvaliteten på bilderna som visas på det sociala nätverket. Det är viktigt att uppmärksamma, Åtminstone för tillfället visar Instagram inte bilder i den här nya upplösningen., men det är bara möjligt att komma åt dem genom att visa webbkodens HTML-kod. Trots detta tyder allt på att företaget planerar att uppdatera det sociala nätverket snart för att visa de foton som laddats upp med den här nya upplösningen. Som vi sa är det möjligt att komma åt den nya upplösningen av bilderna som nyligen laddats upp på Instagram. För det, Du kan trycka på CTRL / CMD + F i din webbläsare (besöka sidan för ett visst fotografi) och skriva .jpg (utan citat). Således kommer det första resultatet som visas att vara webbadressen till 1080 × 1080 pixelversionen av fotot.

Vi tar tillfället i akt för att Instagram nyligen lanserade en ny design av webbversionen av det sociala nätverket, som vi antydde för några veckor sedan.

Källa: The Verge.