IFTTT ger oss kanalen för Facebook-grupperna för att automatisera vissa publikationer

IFTTT ger oss kanalen för Facebook-grupperna för att automatisera vissa publikationer

De av oss som är en del av Facebooks sociala nätverk som användare, använder grupper för att skapa och delta i samhällen under specifika teman, vare sig det är fotografering, sportevenemang, utflykter eller träffa nya människor från samma stad, bland andra ämnen. . Även om det är sant att Facebook-grupper knappast har tillräckligt med verktyg, nu gör IFTTT det lättare för oss med lanseringen av Facebook-gruppkanalen, vilket gör att vi kan dela statusuppdateringar, foton och händelser i de grupper som vi hanterar.

Av de fyra recept som presenteras för oss tillåter det första oss att hälsa på och välkomna nya användare automatiskt med ett meddelande som vi kan anpassa efter eget tycke, så att vi kan lägga till mer information för nya användare att komma in.

Det andra receptet gör det möjligt för oss att automatisera publiceringen av nya videor som vi laddar upp till YouTube till en av de grupper som vi hanterar, där vi också kan anpassa meddelandet som kommer att nå andra användare genom väggen som meddelar våra nya videor.

Den tredje av dem kommer att gilla många av oss, eftersom det gör det lättare för oss att ta till våra Google-kalendrar de händelser som vi har skapat i våra grupper, en mycket användbar lösning som sparar oss mycket tid.

Den fjärde låter oss helt enkelt dela våra Instagram-foton i våra egna grupper, utan möjlighet att anpassa meddelanden, även om mindre är ingenting.

Utan tvekan, med alla kanaler som IFTTT har tagit med oss ​​nyligen, kan vi få ut det mesta av vår upplevelse på nätet, även om det nu berör ämnet att övertyga den genomsnittliga användaren att använda IFTTT som ett kraftfullt verktyg som gör livet enklare för genom de recept som vi kan använda på de olika kanalerna. Förresten, för att tillämpa dessa recept måste vi först aktivera Facebook-gruppkanalen. Förhoppningsvis skulle fler handlingar dyka upp, de av oss som hanterar grupper skulle uppskatta det.