Hur man skapar ett Chrome-tillägg för din webbplats

panel del programador

Amit Agarwal från Labnol.org har publicerat en utmärkt guide för att skapa en Chrome-förlängning (liknande den WWWhat’snew som vem som helst kan installera) och en grundläggande Chrome Web App (en logotyp och länk, mycket mer användbart än när användare lägger till sidan till Favoriter i din webbläsare) på cirka 5 minuter. Nyckeln: mallar vars enkla rader kan redigeras även med Windows Notepad. Naturligtvis, eftersom idén är att göra dem tillgängliga för alla i Chrome Web Store, måste du betala en enda liten registreringsavgift på 5 dollar.

För att skapa en Chrome Web App

1) Ladda ner den komprimerade mappen som innehåller Chrome Web App-mallen. Inuti finns en fil som heter manifest.json, öppna den med Anteckningar eller den redigerare du väljer (högerklicka >> Öppna med …) och ändra de linjer som anges med dina respektive data: namnet på din webbplats, en kort beskrivning och dess URL några gånger. Spara ändringarna.

I mappen finns också en PNG-bild som heter icon.png, ersätt den med din egen logotyp på 128 × 128 px men var försiktig så att du inte byter namn. Det är allt där uppe, kontrollera att båda filerna har kvar i den komprimerade mappen som är den som kommer att laddas upp senare.

2) Ange Chrome-utvecklarpanelen och ladda din komprimerade mapp (knapp Välj en fil för att välja den >> -knappen Gå upp), en mapp som inte är mer än din Chrome Web App.

3) På den nya sidan som öppnas måste det läggas till viktiga detaljer om Chrome Web App, till exempel en lång beskrivning på upp till 16000 tecken, dess ikon (128 × 128 px), skärmdumpar (1280 × 800 640 × 400 px), kategori, pris, språk och till och med användarkoden för Google Analytics. Tillsammans med varje objekt visas en lämplig förklaring för att komplettera den.

Så här lägger du upp det i Chrome Web Store:

4) I slutet finns publiceringsknapparna: Kasta utkast, Spara utkast, Förhandsgranska ändringar och Lägg upp ändringar. Genom att klicka på det sista alternativet och efter att ha betalat 5 USD för registreringen på utvecklarens webbplats (endast gjort en gång, kommer det inte att finnas någon gräns för hur många skapande av tillägg och / eller appar) kommer att publiceras i Chrome Web Store den resulterande webbappen.

Valfritt i slutet och ovanför publiceringsknapparna, i Synlighetsalternativkan du definiera en specifik publik för att testa webbapp; På utvecklingspanelens startsida kan du definiera en lista med e-postmeddelanden från betrodda verifierare om det är det alternativ du föredrar.

Att skapa ett tillägg för Chrome

Denna förlängning tar RSS-flödet från webbplatsen på ett sådant sätt att när du trycker på motsvarande knapp i Google Chrome-tilläggsfältet, visas en lista med länkar till de senast publicerade posterna.

Skapandet liknar Chrome Web App: det är inte mer än att ladda ner en komprimerad mapp som, som en mall, minimerar skapandeprocessen genom att ersätta rader med sina egna värden (namn, beskrivning, URL, etc. ) med hjälp av anteckningsblock. För att undvika problem med filreferenser, det vill säga filerna i din kod ringer varandra för att arbeta tillsammans, rekommenderas det inte att ändra standardnamnen om du inte har tid att byta ut en efter en, och de är tiotal. Endast de viktigaste behöver ändras:

icon.png: Byt ut den med din logotyp i PNG-format och med en storlek på 128 × 128 px.

labnol.css: I det här stilarket kan du definiera typsnitt, färger, ramar, storlekar osv. Standardkombinationen är vit med svart, med en nyans av blått för länkarna.

labnol.html: Här är det nödvändigt att ändra webbadressen till Labnol (https://www.labnol.org/) med den egna URL: n vid ett par tillfällen. Även texten som kommer att visas i söklådan (står i citat, säger Hitta något … men det kan ändras för vad som helst). Nästan i slutet finns en tredje referens till en PNG-bild lagrad i Labnol som är 264 × 39 px-logotypen som visas längst ner på tilläggets pop-up-ballong och som kan ändras till din egen med liknande egenskaper, som länkar till webbadressen till den nya logotypen.

labnol.js: Den viktigaste punkten eftersom det kommer att bli nödvändigt att ange webbadressen till bloggets RSS-flöde, förmodligen den på din webbplats https://yourweb.com/feed eller https://feeds.feedburner.com/thename på din webbplats, istället för standard (Labnol). Inom parentes av feed.setNumEntries (10) Du kan ändra nummer 10 för antalet länkar du vill visa i popup-ballongen.

manifest.json: I likhet med Chrome Web App kommer det att vara utrymmet där namnet och beskrivningen kommer att inkluderas men inte längre för din webbplats utan för ditt tillägg, till exempel nyheter från tusitioweb.com och följ uppdateringar från tusitioweb.com i din webbläsare med ett klick.

När du har uppdaterat alla filer i den komprimerade mappen drar du tillbaka det du går tillbaka till Chrome-utvecklarpanelen och ladda upp den. På sidan som visas måste du utföra steg 2 till 5 i Chrome Web App-guiden. Det är det, på några minuter ska ditt tillägg redan visas i Chrome Web Store med ett utseende som liknar Labnol och WWWhat’snew.

För mer hjälp kan du konsultera den ursprungliga posten i Labnol där i slutet flera länkar delas och till och med en video (på engelska) om hur den enkla redigeringsprocessen ser ut.