Hur inaktiverar du e-postmeddelanden på Facebook, Twitter, YouTube, Google+, LinkedIn och Pinterest

notificaciones facebook 1

Det är helt irriterande att se dussintals meddelanden i e-postinkorgen, särskilt när de flesta bara slösar värdefull tid. De är så inofficiella att de lyckas öka den enorma mängden irrelevant innehåll som exponeras för dagligen, vilket tvingar användaren till flera versioner som mellan webb- och mobilversioner redan har tillräckligt.

Tja, även om sociala nätverk i sin önskan om popularitet lämnar alternativen att skicka e-postmeddelanden som standard, är lösningen att inaktivera dem helt eller delvis, åtminstone i de mest populära, likadana mellan sociala nätverk och tar bara några sekunder:

Facebook-aviseringar

Logga in på Facebook och gå till kugghjulsmenyn längst upp till höger på sidan, samma som du använder för att logga ut. Bland dina alternativ är Kontoinställningar som ger åtkomst till redigering av allmänna alternativ.

På vänster sida är fliken Meddelanden, klicka för att öppna avsnittet. Resten går till höger om där det står E-postadress och klicka på ordet Redigera för att visa tillgängliga alternativ. Markera bara det andra alternativet och tryck sedan på knappen För nära:

Twitter-aviseringar

Logga in på Twitter och gå till huvudmenyn, samma som används för att logga ut, och klicka Konfiguration. Som på Facebook, Meddelanden det är till vänster.

Resten kommer att vara avmarkeringsalternativ, till exempel för att undvika att ta emot e-postmeddelanden genom att nämna, retweets, populära berättelser och andra rekommendationer. Glöm förresten inte att klicka Spara ändringar Tillgänglig från en knapp längst ner på sidan.

YouTube-aviseringar

Gå in på YouTube.com, klicka på ditt namn (uppe till höger) och klicka på i avsnittet som visas YouTube-inställningar.

Välj kategorin i det vänstra sidofältet E-post? Nico Och där ser du avmarkeringsalternativ (särskilt meddelanden, kommentarer och prenumerationer). Glöm inte att också kolla in avsnittet YouTube nyhetsbrev.

Meddelanden på Google+

Gå till länken från Google+ Räkningen som visas i ett litet fönster när du klickar på ditt namn eller din profilbild längst upp till höger på sidan. Titta nu till vänster för kategorin inställningar Google+.

Flytta mushjulet nedåt för att se avsnittet Ta emot aviseringar där du kan avmarkera de oönskade alternativen angående e-post och mobiltelefon.

LinkedIn-aviseringar

Det mest komplexa i listan eftersom det är mest sannolikt att generera värdemeddelanden, till exempel ett jobbbjudande. Allt annat inaktiveras genom att trycka på Konfiguration (ovanför utloggning) och sedan på fliken E-postinställningar från botten av sidan.

Genom att klicka på den andra länken öppnas ett popup-fönster som visar de objekt som meddelanden kan blockeras från eller åtminstone redigerar mottagningsfrekvensen via en liten meny. Glöm naturligtvis inte att spara ändringarna.

Pinterest-meddelanden

Håll muspekaren över ditt namn (uppe till höger) för att visa huvudmenyn bredvid alternativet Konfiguration. E-postinställningar är den knapp som du nu måste trycka på.

Stäng av de alternativ som du ogillar genom att klicka på de röda delarna eller inaktivera alla från knappen Inaktivera e-postmeddelanden längst ner, bredvid knappen Spara konfiguration.