Hur Android-appar fungerar på en ChromeBook

chromebook

Nyligen, i Google I / O i år, kommenterade företaget att det skulle ge Google Play-applikationer till ChromeBook-datorer, något som uppmuntrar mycket mer att köpa dessa typer av datorer, utan Windows, utan Linux, utan Apple i din tarm … endast Chrome och dess applikationer.

Nu vet vi lite bättre hur denna integration mellan Google Play och ChromeBook kommer att vara tack vare en ny video som just har publicerats på YouTube, en video från Google Developers-kanalen som på drygt 20 minuter kommenterar vissa funktioner som installerar applikationer på datorn. .

Som du kan se i videon liknar upplevelsen mycket vad vi har i mobilen, även om det är viktigt att vara tydlig att det inte går att ha Android i alla ChromeBook-modeller. I juni kommer det att finnas tre modeller som redan accepterar Android-appar: Acer Chromebook R11, Chromebook ASUS Flip och Google Chromebook Pixel från 2015, men under 2016 kommer listan att växa mycket, vilket kan ses på support.google.com.

Vissa av applikationerna kommer också att ha offline-läge, och chromebook kommer att kunna köra dem och behåller alltid sitt första giltiga axiom: säkerhet.

Här är hela videon (du kan se den första installationen efter minut 7):