Huaweis operativsystem skulle kunna kallas Oak OS och komma ut i sommar, enligt rapporter.

Huaweiveto

Det råder ingen tvekan om att Huawei har blivit det ledande kinesiska teknikföretaget under de senaste veckorna efter det att Trump-regeringen beslutat om veto och noggrant övervakar de steg det kan ta för att lyckas på marknaden för smarta mobiltelefoner. .

I detta avseende ser vi motstridiga rapporter om dess alternativa operativsystem, med vilket det kommer att ersätta den kommersiella versionen av Android på sina mobila enheter.

Nu har den engelska versionen av den kinesiska publikationen Global Times just meddelat vad namnet på det alternativa operativsystemet kommer att vara och när det kan vara klart för sin officiella debut.

Enligt Global Times testar Huawei för närvarande sitt eget operativsystem intensivt. Detta operativsystem kommer att ha namnet HongMeng OS på den kinesiska marknaden, även om det på internationella marknader kommer att kallas Oak OS, som rykten har visat i flera veckor.

Enligt källorna till den ovannämnda publikationen kan det nya operativsystemet dessutom lanseras i augusti eller senast i september nästa år.

Det finns fortfarande många aspekter att veta. Vi vet inte om det nya operativsystemet kommer att nå de befintliga telefonerna på marknaden eller bara de nya som företaget kommer att lansera på marknaden.

Det är också möjligt att rensa tvivlen om huruvida det alternativa operativsystemet Huawei kommer att tillåta att applikationerna från Facebook, Instagram och WhatsApp är, vilket är vad användarna i grunden kommer att försöka ha på internationella marknader, och mer när Facebook just har veto. att deras applikationer är förinstallerade på Huawei-telefoner.

I alla fall kan man bara vänta, och det är troligt att ny information kommer att avslöjas under vägen, som måste plockas upp med en pincett tills företaget officiellt förklarar sig själv.