Huawei presenterar 360-graders kamera för mobiltelefoner

cámara

Huawei har presenterat ett nytt projekt i världen av 360 grader: en mobil kamera som kommer att designas och tillverkas tillsammans med Insta360.

Det handlar om Hedra VR-kamera, en enhet som hjälper till att fånga innehåll 360 grader för att bland annat kunna skapa Virtual Reality-upplevelser. Presentationen gjordes faktiskt av JK Liu, grundare och VD för Insta360, där han angav hur Huawei har åtagit sig att återuppfinna fotografering med hjälp av sina produkter.

De försöker revolutionera världen av virtuell verklighet tack vare två pelare: enheter och höghastighetsnätverk där de också arbetar, vilket gör det möjligt att överföra innehåll i 360 grader i realtid.

Som en del av partnerskapet utvecklade Insta360 också appen som användare kommer att ladda ner för att fånga, dela och strömma sina 360-graders skapelser live. Vi behöver bara ansluta en Insta360-kamera till porten på en smartphone och ladda ner applikationen, vilket är möjligt omedelbart efter att vi har börjat skapa och dela foton och videor på sociala nätverk och YouTube.

Vid CES 2017 tillkännagav Insta360 Insta360 Pro, en professionell sexlinsskamera med 360-video och 8K-upplösning, vilket gör det tydligt vad det är i detta avseende.

Huawei planerar att starta internationell försäljning av den nya 360-graders kameran, som erbjuder 3K-upplösning och kontinuerlig streaming, inom de närmaste månaderna, men de har ännu inte angett något pris eller datum.