HUAWEI P30 Lite anländer, lillebror till en av de bästa på marknaden

Huawei P30 Lite

Vi har pratat mycket om Huawei P30 Pro, så mycket att vi redan har dedikerat flera videor på vår YouTube-kanal, en dedikerad till sin RYYB-sensor och dess fördelar och nackdelar, en annan med detaljerad analys av din kamera, en annan som jämför den med Mate 20 … och vi har fortfarande jämförelsen med s10, en recension av dess design … ja, det råder ingen tvekan om att Huawei P30 Pro har väckt uppmärksamhet.

Men inte allt är Pro i den här världen, och nu har Huawei introducerat sin lillebror, Lite, för bara 349 euro. Var tillgänglig från den första veckan i maj, och som en lanseringskampanj, inkludera som en present de nya trådlösa HUAWEI FreeBuds lite-hörlurarna (tills de är klara, förstås).

HUAWEI P30 lite har trippel kamera, är en av dem en ultra vidvinkel 8M 120-lins, något som uppskattas i en mobil av detta pris. Den andra linsen är 48MP HD-vidvinkel och den tredje är en dedikerad 2MP bokeh-lins (den har inte 5x zoom, eftersom det skulle öka priset mycket och sluta vara Lite). Fram har en Selfie-kamera med 24MP upplösning.

En av styrkorna med P30 Pro är nattfoto, och i Lite vill de upprepa det med handhållen nattläge och stabilisera telefonen med artificiell intelligens så att det är möjligt att få bra bilder utan behov av ett stativ. I testerna som utförts med Pro har vi blivit imponerade av att fånga stjärnorna, vi hoppas att upplevelsen upprepas med Lite

Skärmen är 6,15-tums FullView, med en drop-notch med den främre kameran på den. Upplösningen är 2312 x 1080 (FHD +) och har bildförhållandet 19,3: 9.

När det gäller design bibehåller den sin 3D-krökning och tre färger: Peacock Blue, Pearl White och Midnight Black.

4 GB RAM, 128 G lagrings-ROM, 3340 mAh batteri, 9V2A snabb laddning, Kirin 710 åtta-kärnprocessor för längre batteritid … 2018 var det HUAWEI P20 lite som blev den näst bästsäljande mobilen i Spanien, nu vill de upprepa Framgång.