Huawei-enhetsanvändare kan åter installera VLC från Play Store

HuaweiP20-730x469

Användare av enheter från tillverkaren Huawei kan nu installera den populära VLC-applikationen på sina respektive enheter igen, efter att blocket har tagits bort som utvecklarna av applikationen förvarade i Google Play Store för nämnda enheter sedan förra sommaren.

Utvecklarna av VLC fattade beslutet att blockera installationen av deras applikation på enheter från den här tillverkaren från Google Play Store efter trötthet att det aggressiva bakgrundsuppgiftshanteringssystemet har orsakat kontinuerliga stabilitetsproblem i dess drift, till och med nått för att stänga applikationen till själva instabiliteten.

Problemen med VLC på Huawei-enheter har nått en sådan punkt att användare har kastat negativ kritik mot själva applikationen, något som inte har passat bra hos utvecklarna själva.

VLC är återigen tillgängligt för enheter från tillverkaren Huawei

Som de kommenterar från Android Policekan användare av tillverkaren redan installera VLC på sina enheter igen från Google Play Store. Avlägsnandet av låset kommer strax efter att Huawei har tagit bort sin aggressiva app-stängningsfunktion genom att inaktivera dess motsvarande funktion som standard.

Låset applicerades ursprungligen på Huawei P8, P10 och P20-enheter, även om det inte påverkade den nya Huawei P30. Trots avlägsnandet av blockaden har varken utvecklarna av VLC eller från Huawei utfärdat något uttalande om det.

Det bör inte glömmas bort att VLC är en välkänd öppen källkodsapplikation över plattformen som kan spela nästan alla multimediaformat som finns på marknaden.

För närvarande återstår det bara att vänta på att de ska klargöra vad som har förändrats nu så att lyckligtvis användare av Huawei-enheter igen kan installera VLC-applikationen på sina enheter.

Bildkredit: Huawei P20