HitchBOT, roboten som liftade runt världen, dör

captura-179

Utrustad med GPS, kamera och 3G och byggd med ett kylskåp av öl och engångsmaterial har HitchBOT gått vidare till ett bättre liv efter att ha förstörts i Amerika.

Det var ett experiment där du ville analysera förhållandet mellan människor och robotar.

HitchBOT lämnades på gatan och bad om en autospot i hopp om att de goda människorna skulle ta honom från en plats till en annan och mata sina profiler på sociala nätverk (bilden ovan är från deras instagramkonto) samtidigt som de gick igenom tusentals kilometer i olika länder (Holland, Kanada, Tyskland …), tills han kom till USA och förhållandet till roboten hade inte ett lyckligt slut: någon (eller flera personer) har förstört den fullständigt.

Det hände i Philadelphia nästan två veckor efter ankomsten till landet.

Förra lördagen fick de ett foto av roboten, men de kunde inte hitta det eftersom batteriet slutade fungera (det var laddat med tändaren på bilarna som tog den från en plats till en annan).

På webbplatsen fanns en karta som alltid visade enhetens plats och vi kan se hur dess sista steg fokuserar på den staden.

Han tillbringade 26 dagar i Kanada och Europa och började sin karriär den 17 juli i Marblehead, Massachusetts.

De har redan tagit honom för att se en fotbollsmatch, till en komisk kongress, till ett bröllop … han kunde tala några ord, han tog ett foto var 20: e minut och han rapporterade alltid sin position och genererade mycket buller på sociala nätverk .

Det är ännu inte känt vad som har hänt, men slutet var förutsägbar: någon gång skulle han möta mänsklighetens mörka sida.

Uppdatering – videon som visar hur de förstör roboten är falsk (det är ännu inte känt vad som hände med HitchBOT), här kan du se hur de förberedde skämtet: