Historiska platser i 3D. Google utökar sina ansträngningar inom sektorn

Modelo 3D de Notredame para el juego Assassin's Creed

Från Googles blogg kommenterar de att CyArk för ett år sedan, på den internationella dagen för monument och platser, lanserade Open Heritage på Google Arts & Culture, ett sätt att visa hur teknik kan hjälpa till att bevara arv runt om i världen. Nu vill de öka ansträngningarna för att göra mer än att digitala bevara kulturarv i fara, de vill att berättelserna och data som samlas in ska vara tillgängliga för kommande generationer av lärare och studenter.

3D-modell av Notredame för spelet Assassin’s Creed

De kommer att lägga till nya arvplatser och deras berättelser i Google Arts & Culture, och nu har de nya partners för att skapa Open Heritage 3D, en dedikerad portal för att dela kulturarvsdata i 3D.

År 2018 reste de till Mexico City och genomförde en 3D-studie av stadens katedral, hotad av många faktorer, och lägger nu till 29 andra hotade platser över hela världen, inklusive Temple of Apollo i Grekland, Thomas Jefferson Memorial i USA USA och USA. Grav av Tu Duc i Vietnam.

I år har data redan laddats ner flera gånger, och det har hjälpt till att skapa 3D-tryckta tempel från Thailand eller att göra imponerande virtual reality-upplevelser. De vill lära ut denna 3D-dokumentationsmetodik så att fler kan använda den, så att vi tillsammans kan hjälpa till att ha en 3D-karta över allt som verkligen betyder något.

Detta ämne är särskilt viktigt efter att ha vetat att tidigare skapade 3D-modeller av NotreDame kommer att användas för din rekonstruktion. Faktum är att en av de mest trogna 3D-modellerna gjordes av Ubisoft för sitt Assassin’s Creed-spel.