Hightail, tidigare YouSendIt, får 34 miljoner dollar i finansieringsrunda

hailail

Tidigare i år såg vi hur YouSendIt-tjänsten lanserade nya applikationer som syftar till att underlätta filhantering och administration på mobila enheter, med klassificering och sändning av foton och videor från terminalen till tjänsten. I mitten av året läste vi att YouSendIt döptes om till Hightail, med fokus på appens produktiva och samarbetsvilliga aspekt.

Och det verkar som om Hightail har en lång väg att gå, med tanke på den nyligen mottagna finansieringsrundan på 34 miljoner dollar. I en intervju som vi läser i TC kommenterar Hightail VD Brad Garlinghouse den nya omgången av möjligheter, vilket indikerar att han planerar att använda kapitalet som erhållits för att utöka sin räckvidd på marknaden för att växa mer internationellt. Hightail har för närvarande 230 anställda, en personal som man planerar att utöka under de kommande månaderna.

Även om Hightail fortfarande måste ta några steg för att bli en officiell konkurrent för tjänster som Dropbox eller Box, är det i en oerhört gynnsam situation med tanke på det nya namnet och designen och en ny föreslagen strategi, båda kompletterade med en snabb finansieringsrunda. . Vi lämnar dig med ordet från VD för Hightail för att ta reda på vad de kan erbjuda oss angående tävlingen:

Omos av klienter som ofta stöter på ett problem i Dropbox när de delar en mapp men ser att den snabbt raderas eftersom en annan person hade åtkomst och behörighet att kontrollera den. Detta händer inte i Hightail eftersom vi har utvecklat en kontroll för det. Å andra sidan är den stora skillnaden med Box att även om de har evangeliserat Microsofts död vet vi att 90% av företagen använder Microsoft-produkter, och Hightail integreras med Sharepoint och Outlook för att komplettera det.