Heyzap tar bort sina mobila sociala upptäcktsappar för spelare

Heyzap tar bort sina mobila sociala upptäcktsappar för spelare

Nästan i mitten av 2011 introducerade vi Heyzap som ett socialt nätverk för mobil- och webbspel.

Idag är detta företags panorama helt annorlunda, eftersom det nu är ett mobilannonsnätverk som fokuserar på dess integration i mobilspel via SDK som de har tillgängligt så att utvecklare kan ta annonserna till människor som kanske gillar spel som de spelar, integreras för närvarande i nästan 5 000 spel och har cirka 450 annonsörer.

Det är därför dess aspekt av social upptäckt närmar sig sitt slut, vars VD, Immad Akund, meddelade att de redan har dragit tillbaka sin mobilapplikation för iOS från AppStore, och att mobilapplikationen för Android kommer att följa den vägen senare.På detta sätt kommer den ursprungliga idén att registrera de spel som spelas, antingen genom själva Heyzap-applikationen eller från de applikationer som har integrerat dess tjänst genom dess SDK, i historien.

Det bör noteras att mobilapplikationen för iOS inte hade uppdaterats på mer än ett år, och att den för närvarande skapade förvirring om den tjänst som Heyzap för närvarande tillhandahåller.

Hur som helst kommer de användare som har mobilapplikationerna installerade att kunna fortsätta använda dem under en obestämd tid, även efter att Android-appen har tagits bort från Google Play.

Företaget har ännu inte beslutat när man ska stänga av servrarna som betjänar dessa applikationer, även om dess idé är att fokusera sina resurser på sin nuvarande bransch, vilket eliminerar andra kostnader.