Hawking, Musk och andra ledare går samman för att avvisa autonoma vapen och militär AI

skynet-terminator

Vi har redan talat vid flera tillfällen om institutionen Livets framtid finansierad av stora ledare inom vetenskap och teknik som Elon Musk och vars resurser är avsedda att arbeta och global forskning med fokus på att upprätthålla de positiva ändarna av artificiell intelligens (AI), det vill säga säkerställa etisk och säker sutrato. För hans del har vi vetat hur andra karaktärer som Bill Gates och Stephen Hawking har uttryckt sin rädsla för ämnet.

Tja, återigen, stora siffror som Stephen Hawking och Elon Musk, förutom andra lysande forskare och forskare inom området robotik och artificiell intelligens, har kommit överens om att i ett öppet brev ange det väsentliga för att undvika spridning av autonoma vapen, utrustade med artificiell intelligens, vad de tror är den tredje revolutionen inom krigsfältet efter krutet och kärnvapen. Brevet kommer att presenteras officiellt och inom några timmar vid IJCAI 2015-evenemanget som redan hålls i Buenos Aires.

Även om det är bäst att läsa det fullständigt för att bedöma sådana fullständiga argument, är det värt att granska några av dem. Till exempel sticker det ut att om en militärmakt avancerar utan gränser med utvecklingen av AI, kommer dess utländska kamrater att fortsätta i ett oundvikligt vapenlopp; Det farliga är att, till skillnad från det kostsamma att tillverka kärnvapen, kommer vågen inte bara att förenas av makter, utan varje okontrollerad regering kommer att kunna välja att avskräcka och eliminera den de vill med intelligenta vapen som de också kan få från alla svarta marknaden.

Visst, det handlar inte om paranoia utan om att överväga de verkliga farorna med den enorma utvecklingen av AI som inte längre uppskattas under årtionden framöver, men även i många år framöver. Det som är bra är att det finns ett prejudikat och det är kontrollen av kemiska och biologiska vapen vars forskare och forskare också har försökt samla, åtminstone de flesta av dem, med etik och mänskligt välbefinnande som standard.

Hur som helst, för dem som vill distribuera brevet bland släktingar och bekanta, är det enklaste att dela den förkortade webbadressen https: //tinyurl.com/awletter, t.ex. på sociala nätverk, för att peka på din ursprungliga webbplats.

Mer information: Webbplatsen Future of Life | Bild: Terminator Genisys