Har min skrivare hackats för att stödja PiewDiePie?

Har min skrivare hackats för att stödja PiewDiePie?

Har min skrivare hackats för att stödja PiewDiePie?

Något väldigt konstigt händer, och även om det låter väldigt konstigt är det inte så mycket att veta att vi pratar om Internet (och rubriken är så galet som det låter). Kom ihåg den strid som har bryggt dessa dagar mellan kanalen till den berömda youtubern PewDiePie (Felix Kjellberg) ochT-serien,en jätte som producerar musik i Indien. Denna sekund är mycket nära att överträffa kanalen med flest abonnenter i världen, och striden blir värre.

Olika användare i nätverket rapporterar nu problem. Många har hittatsmed din skrivare hackadoch skriva ut ett meddelande som uppmuntrar offretför att prenumerera på PewDiePieoch slåss mot T-seriens kanal. Sanningen är att det finns tvivel om saken, men det är fortfarande kul.

Skrivare hackas för att stödja PewDiePie (som det är)

På nätverk med hashtaggen #pewdiepie klagar många användare på att deras skrivare har hackats och skriver ut ett meddelande. Flera media har rapporterat denna händelse, inklusive The Vergey meddelandet, transkriberat från tidningen, skulle läsa som följer:

– ############# OBS! #############

PewDiePie är i trubbel och han behöver din hjälp för att besegra T-serien!

VAD HÄNDER

PewDiePie, den för närvarande mest abonnerade på kanalen på YouTube, står på spel för att förlora sin position som nummer ett av ett indiskt företag som heter T-Series, som helt enkelt laddar upp videor av Bollywood trailers och låtar.

VAD SKA MAN GÖRA

 1. Avsluta prenumerationen på T-serien
 2. Prenumerera på PewDiePie
 3. Dela medvetenhet om denna fråga #SavePewDiePie
 4. Berätta för alla du känner. Allvarligt.
 5. BROFIST!

ASCII-meddelande från knytnäve

EXTRA PUNKTER

 1. Prenumerera på Dolan Dark
 2. Prenumerera på grandayy
 3. Slå den där som Wiz Khalifa
 4. Ta bort TikTok
 5. Le, världen är en fantastisk plats.
 6. Nevermind dess 2018 och skulle alla dö

PROTIP: Din skrivare exponeras för internet.

Snälla fixa det.

~ Hälsningar från en vänlig giraff

Det här är några tweets som visar händelsen:

Vi har hittat slående fakta genom att göra lite forskning. Till att börja med verkar detta inte vara från idag bara:Detta problem har pågått i flera veckor.Vissa användare rapporterade detta till och med för två veckor sedan, och mellan igår och idag verkar attacken ha intensifierats.

Meddelandet som det skrivs ut är en populär klamra att prenumerera på PewDiePie för att besegra T-serien, det finns ingen tvekan om. Men det är i meddelandet som vi hittar flest ledtrådar. Det uppmuntrar också hackingsoffer att göra andra saker, som att ta bort TikTok, prenumerera på grandayy ochdab som Whiz Khalifa.

Sanningen är att antalet människor som har lidit denna attack inte har varit för stort. Det här är fall som till och med hänvisar till en attack i ett mycket specifikt område och som har dykt upp gradvis i flera dagar. Detta är inte isolerat; Följare av kanalen, som redan har 72 miljoner abonnenter, har gjort många fler saker, som att sätta upp gatuskyltar, tv- och radioreklam och ta striden till ofattbara gränser.

En nyfiken giraff

När vi letar efter meddelandet kommer vi över slutet:hälsningar från en vänlig giraff.Enligt den information som har kommit fram från media,Författaren till dessa händelser har inte döljts. Faktiskt,har annonseratsOch det har inte bara erkänt författaren utan fortsätter att uppmuntra användare att stödja youtuber.

Giraffhacker(@HackerGiraffe) är ett Twitter-konto med drygt 300 följare. Det fortsätter att uppmuntra användare att prenumerera på PewDiePie.och retweetar alla inblandade användare,både de som drabbats av hacket och de som kommenterar det. Här är några av hans mest iögonfallande tweets, som talar om skrivarnas säkerhet och hur kontot skapades för att undvika arrestering.

Genom att granska hans tweets ser vi att bakom hans handling finns en motivation:öka medvetenheten om den mycket låga säkerheten hos skrivare som används idag.Det är sant att när vi ser bilder som delas av användare inser vi snabbt att dessa skrivareDe är väldigt gamla,och att de är mycket benägna att attackera. I själva verket ger samma konto instruktioner om hur man skyddar sig mot en attack av denna art, och är öppen för att svara på frågor och klargöra allt om denna fråga. T-seriens strid mot PewDiePie är utan tvekan den bästa reklammotorn för det.

Enligt samma hackare utnyttjade de en öppen nätverksport som finns på hundratusentals skrivare över hela världen. Detta är en känd sårbarhet som gör att skrivare kan ta emot data. För att göra det hävdar hackaren att han använde ett verktyg som heter PRET som enligt hans GitHub-sida tillåter angripare Fånga, manipulera och skriv ut jobb, få tillgång till skrivarens filsystem och minne eller till och med orsaka fysisk skada på enheten.

Kommer de att hacka min skrivare?

Frågan är:ska vi oroa oss?Hackaren går till och med så långt som att prata om ett internationellt hack, så vi kan tro att vår skrivare skulle hackas.Det finns ingenting att oroa sig för,eller åtminstone borde vi bara titta på showen.

För det första binder inte denna fråga alla. Denna kamp utkämpas i USA och i områden där youtubern är oerhört känd, så det är mer än troligt att inget kommer att hända oss här. Dessutom, som vi säger, verkar attacken ha utförts i mycket specifika områden och gradvis, och därför verkar det inte vara målet för denna hackare att attackera skrivare från andra länder.

Och slutligen finns det din avsikt. Så mycket som detta hack har äventyrat tryggheten för amerikanska skrivare, är de två meddelandena det predikar inte skadliga. hackaren försöker varna för säkerheten i skrivarnamed ett meddelande om stöd för en youtuber,Och i avsaknad av information för att förneka det verkar den här hackaren inte stjäla data av något slag. Så vi borde inte alls oroa oss.

Naturligtvis besviknar inte internetfolk.