Här är en drönare som levererar mat i Australien

dron

I Australien har drönare redan gett tillstånd att leverera mat, medicin och dryck, och det finns redan några videor som visar hur de gör det.

Den första drone-livsmedelsleveransaffären kommer att genomföras i Canberra, med piloter som måste ackrediteras av Civil Aviation Security Authority, vilket kommer att göra det lättare för polisen att hitta potentiella brottslingar.

För att göra denna verksamhet livskraftig är det nödvändigt att ha ett register över antalet drönare som flyger genom landet, uppskattat till flera tiotusentals, och göra lämplig post så att var och en betalar sin motsvarande ränta (cirka 100 till 160 dollar ett år). för kommersiellt bruk).

Projektet genomförs tack vare Google, eftersom det är moderbolaget Alphabet som började testa användningen av drönare för att leverera burritos, kaffe och läkemedel i en förort i utkanten av Canberra. Det har nu byggt ett permanent huvudkontor i den mer centrala förorten Mitchell, under namnet Project Wing, där man planerar att starta sin första pågående affärsverksamhet när den väl har godkänts.

Som alla kommersiella operatörer har Google redan en flygflyglicens, och vissa tweets börjar visa hur de gör det:

https://twitter.com/GrahameBowland/status/1110796891950702592

Det har inte varit lätt att uppnå, eftersom det har varit 18 månaders testning och 3000 leveranser för att visa att Project Wing är livskraftigt, men det har redan godkänt av Civil Aviation Safety Authority (CASA). Just nu kommer Project Wing att kunna flyga över några dussin hus i stadsdelarna Crace, Palmerston och Franklin, men säkert kommer antalet och regionen gradvis att expandera.

På Wings blogg kommenterar de mer detaljer, till exempel de företag de har samarbetat för att göra det möjligt, lokala företag som tar sina beställningar till grannarna, inget som täcker många kilometer med ett varmt kaffe.