Gus – Bokskannern som rekommenderar nya avläsningar, lanserar en ny version

gus

Förra gången du använde Gus (gusapp.com) Jag lyckades skanna streckkoden på över hundra böcker från mitt personliga bibliotek på mindre än en timme. Att behålla mina favoritarbeten i telefon och se rekommendationer gjorda utifrån de anteckningar jag ger till var och en av de titlar som redan är lagrade är något som för mig har enormt värde.

Sedan dess har jag varit i kontakt med Thibaut Deleval, dess skapare, som har berättat om de nya funktionerna i systemet. Nu lanserar de en ny version, så ny att den kräver direkt installation från iTunes eller Google Play, inga uppdateringar från den tidigare versionen.

När applikationen har installerats måste vi identifiera oss med vårt inloggnings- och lösenord och se hur data fortfarande finns där (de finns i molnet), så du behöver inte oroa dig för de hundratals böcker som vi redan har skannat in det förflutna.

Användningen av applikationen är enkel: vi letar efter streckkoden i boken, vi tar den med kameran i Gus-applikationen och efter att ha identifierat data sparar vi den på vårt konto och vi gör det. Gus kommer att ansvara för rekommendationer för nya avläsningar baserat på de anteckningar vi har gett. I den här nya versionen har vi också en boksökare (för att undvika beroende på skanner) och möjligheten att välja språk: spanska eller engelska.