Gratis Amazon Music-nivå anländer för användare av Alexa-enheter i USA

sshot-311-730x369

För några dagar sedan berättade vi för dig att Amazon förberedde möjligheten att användare av enheter som är kompatibla med Alexa, dess virtuella röstassistent, skulle ha tillgång till musik utan prenumeration.

Tillsammans med ankomsten av den fria nivån på YouTube Music till Googles smarta högtalare, utan obegränsad åtkomst och med reklam, har Amazon också gjort en ganska likartad rörelse som började göra det möjligt för användare av Alexa-enheter som inte har prenumeration till Prime eller Amazon Music Unlimited kan du komma åt ett urval av de bästa spellistorna och musikstationerna.

För tillfället inträffade lanseringen på torsdag och riktade sig till användare av enheter som är kompatibla med Alexa i USA som för närvarande inte har ett abonnemang på Prime eller Amazon Music Unlimited.

Utan obegränsad tillgång och med reklam

Uppenbarligen, som i fallet med Google med YouTube Music, är det begränsad åtkomst och erbjuder endast tillgång till urvalet av vad Amazon anser vara de bästa spellistorna och musikstationerna för Amazon Music.

Men det är, under en gratis reklambaserad upplevelse, inklämd mellan varje låt som spelas, liknar de gratis reklambaserade upplevelserna av streamingtjänster för musiktema som Spotify, bland andra.

Ändå kan användare begära att lyssna på musikstationer baserade på låtar, artister, få och genrer, samt vissa spellistor, med bland annat Country Heat och Fuego Latino.

De nämnda användarna behöver bara skapa röstkommandon som Alexa, spela Pop Culture-spellistan, Alexa, spela Imaginary Dragons-stationen eller Alexa, spela 80-talsmusik, bland många andra möjligheter.

För tillfället vet vi inte om Amazon har för avsikt att utöka lanseringen till internationella marknader.