Googles sökmotor ändrar sin algoritm för att ta bort vissa referenser till Förintelsen

Google

Under de senaste dagarna har många nyheter publicerats relaterade till vissa resultat som Google visade i de första positionerna, alla relaterade till nazistförintelsen och om det verkligen hände eller inte.

Kontroversen uppstod från det faktum att en webbplats tillägnad avslöja den vita överhögheten uppträdde bland de första resultaten, liksom andra som förnekade att förintelsen hade inträffat, och nu ändrar Google sin algoritm så att denna typ av resultat inte visas igen.

Den ändring som gjorts av Google eliminerar helt länken i fråga, liksom andra relaterade till samma ämne, något som liknar vad det hade att göra med vissa fraser som visas i autoslutföringsläget i sökmotorn.

Först vägrade Google att ändra resultaten, eftersom de framträdde som en myndighetsfråga och erbjuder ett brett utbud av innehåll från olika källor, men till slut har de beslutat att kämpa för något som många redan gör på sina plattformar: eliminera synligheten av falska nyheter.

I Digital Trends kommenterar de förändringen, liksom kommentarerna från de ansvariga för Google, som bekräftar att de kommer att fortsätta arbeta med ändringar av sin algoritm för att förhindra att lögnen får positioner i sin sökmotor, även om de är länkar med stor auktoritet i webben.