Googles robotar dominerar DARPA-räddningsrobotkonkurrensen

atlas robot boston dynamics

För mindre än några veckor sedan köpte Google Boston Dynamics, det prestigefyllda företaget som utvecklade extraordinära humanoida och djurliknande robotar, och börjar redan maximera transaktionens omfattning eftersom dess nya allierade dominerar med Shaft, ett annat lysande företag som Han är redan en del av teamet för den stora G, i DARPA-räddningsrobotkonkurrensen.

Tävlingen från United States Agency for Advanced Defense Research Projects (DARPA) försökte utvärdera robotarna från sexton lag i bistånds- och räddningsuppgifter som att släcka bränder, klättra i trappor, gå på ojämn terräng, vrida ventiler, klättra i trappor, rengöra spillror och andra utmaningar på hög nivå på grund av den komplexitet de kräver.

Tja, den första platsen togs av Shaft arbete med 27 av 32 möjliga poäng, och den andra och fjärde platsen uppnåddes av Boston Dynamics team med sin extraordinära humanoid robot Atlas som har sett så mycket på YouTube. Med vad som har uppnåtts är det underförstått Googles stora intresse att stanna hos dessa utvecklingsgrupper, särskilt när mer än i vapenresurser för krig, tänker man på den stora marknaden som kan inkludera en högre version av dessa robotar i hemmet (skötsel av funktionshindrade, städning av huset etc.).

Tävlingen hölls i helgen på ett Nascar-spår i Miami och huvudtemat var en verklig nödsituation: kärnkatastrofen i Fukushima.

Informationskälla och bilder: MIT Technology Review