Googles Project Ara lär redan ut hur man bygger modulär hårdvara för en smartphone

projectara

Google börjar ge mer information om sitt Project Ara, ett projekt där de tänker lära utvecklare av mobil hårdvara hur man skapar utbytbara delar som ska integreras i deras framtida modulära smartphones.

Från och med nu hittar vi på Project Ara-webbplatsen en utvecklarguide som heter Module Developers Kit, en guide som innehåller information som kan användas för att börja skapa dessa modulära delar.

Sammanfattningsvis, som förklarats i TheVerge, börjar Ara-modulära telefoner vara ett enkelt skelett innan utvecklaren eller ägaren kan inkludera delar som skärmen, processorn, kameran eller Wi-Fi-enheten.

Googles mål med att publicera denna information och dessa dokument är att arbeta med andra utvecklare så att de flesta bitarna skapas av tredje part.

Dokumentet visar för närvarande tre typer av storlekar för modulära smartphones (små, medelstora och stora), och beroende på storlek kan de innehålla mer eller mindre moduler.

För närvarande har vi tillgängliga guiderna för element som kameran eller processorn, inklusive information om hur man integrerar dem i enheten och hur man hittar konsekvens mellan dessa och andra delar.

Telefonerna som kommer från detta projekt kommer naturligtvis att fungera med Android, och som du kan se på webbplatsen är deras estetik fin och elegant.

Sanningen är att det fortfarande finns en lång väg att gå så att vi kan ha dessa telefoner i våra händer, men det faktum att Google har släppt guiderna till utvecklare det är redan ett stort steg.