Googles Android-enhetshanterare är nu tillgänglig

Administrator de dispositivos Android

Som många av er kanske kommer ihåg meddelade Google förra veckan lansering av den nya enhetshanteraren för Android, en ny tjänst som gör att vi kan hitta på kartan den ungefärliga platsen för våra förlorade terminaler, där vi dessutom också kan få dem att låta med hög volym trots att vi kan få dem konfigurerade i tystnad, så att vi kan hitta dem om vi har dem i närheten av oss. En annan av funktionerna i den nya enhetshanteraren är fjärradering av data, sista punkten som vi tar om vi äntligen inte kan återställa våra terminaler.

Tja, den här nya tjänsten dök nyligen upp på Google Play Services, och vi har redan tillgänglig webbplatsen som vi kan hantera våra enheter med. Det är en mycket liknande tjänst när det gäller struktur till de nya Google Maps, där vi på ett av korten till vänster har de tillgängliga alternativen som gör att vi kan hitta, aktivera ljudet och till och med fjärradering , så länge vi har aktiverat alternativet för fabriksåterställning på enheten, som det andra kortet indikerar, eftersom vi annars inte kunde radera fjärrkontrollen. Sanningen är att vad den erbjuder oss fungerar.

Det är förvånande att det har få funktioner, kanske de mest grundläggande, så det tävlar inte lika mycket med redan kända applikationer som AirDroid eller Cerberus, som är mycket mer kompletta och med många fler funktioner. Vi vet dock inte om Google kommer att förbli i de nuvarande funktionerna eller om tvärtom införliva andra intressanta som att få foton med den främre kameran, en av stjärnfunktionerna i andra tjänster som gör det möjligt att identifiera personer som har våra enheter vid stöld.

Hur som helst är många användare inte medvetna om förekomsten av denna typ av verktyg, och det faktum att Google redan erbjuder det som standard, vilket gör att människor har större chans att återhämta sig från sina terminaler.

Länk: Android Device Manager