Google Translate låter dig redan översätta texter i Android-applikationer

traducir

Från google translate-bloggen har de precis rapporterat utmärkta nyheter för användare av den nya versionen av android, 6.0, Marshmallow.

Det är möjligt att välja text inom vissa mobilapplikationer och översätta dem till något av de 90 språk som stöds utan att behöva lämna appen, vilket sparar dyrbar tid.

I exemplet som visas i anteckningen ser vi hur tripadvisor öppnas och en av användarens kommentarer väljs. När detta är gjort ser vi ett alternativ i rullgardinsmenyn som öppnar möjligheten att utföra översättningen, så att vi kan se det i en annan panel som flyter ovanför den ursprungliga applikationen.

För tillfället är den kompatibel med flera kända appar, som Whatsapp, tripadvisor eller linkedin, men det kommer att vara nödvändigt att ha google translate-appen för Android installerad på samma enhet. Det kan inte tillämpas i något program eftersom inte alla är konfigurerade så att det är möjligt att välja den visade texten. Utvecklare som vill ha den här funktionen implementerad bör erbjuda möjligheten att välja hela texten, vilket kan göras genom att följa dessa instruktioner.

Även om vi för det mesta installerar applikationer som redan finns på vårt språk, är det nödvändigt att ha en sådan resurs tillgänglig när andra genereras av andra (kommentarer, kritik etc.).