Google tillkännager lanseringen av Chrome Platform Analytics

Google tillkännager lanseringen av Chrome Platform Analytics

Genom Google Chrome Developers-profilen på Google+ tillkännager Google lanseringen av Chrome Analytics-plattformen, som presenterar den som ett JavaScript-bibliotek som gör det möjligt att samla interaktioner som görs av användare genom paketerade applikationer och tillägg. Den använder en centrerad applikationsmodell som är lämplig för paketerade applikationer.

Om vi ​​går till länken som erbjuder oss i den korta publikationen, kommer det att ta oss till wiki på plattformen, inom GitHub, där den ger oss mer information om den, från dess globala vision till exempel, inklusive funktioner, förutsättningar och små handledning.

Själva den globala synen lägger till lite mer information:

Med Google Analytics-plattformen kan du mäta användarinteraktioner med ditt företag på olika enheter och miljöer. Plattformen tillhandahåller resurser för att samla in, lagra, bearbeta och rapportera om användarinteraktioner. Chrome Platform Analytics (CPA) är ett klientbibliotek som låter dig samla in användarinteraktioner specifikt i Chrome Platform-appen (även känd som paketerade appar) och tillägg och skickar dem till Google Analytics-plattformen.

En viktig detalj, som ingår i wiki, hänvisar till sekretessstödet, kallat opt-out:

För att använda Google Analytics (och därmed CPA-biblioteket) måste du informera användarna om analysspårning och ge dem möjlighet att avsluta spårning. En användare kan välja bort icke-spårning med setTrackingPermitted (Boolean) -metoden på analytics.Config-objektet. Om du vänder den här metoden till falsk inaktiverar du sändningen av information till Google Analytics. Denna inställning bevaras mellan applikationssessioner.

Länk: Chrome Platform Analytics Wiki | Går: Google Chrome-utvecklare