Google tillkännager Classroom, ett nytt gratisverktyg för lärare

Google tillkännager Classroom, ett nytt gratisverktyg för lärare

Googles team har meddelat ett nytt verktyg inom Google Apps for Education: Classroom.

Tillkännagivandet är bara en del av en förlansering av ett intressant system som kan hjälpa lärare att organisera sina lektioner, förbättra interaktionen med eleverna och förenkla sina hemuppgifter.

Genom att kombinera olika Google-tjänster som Gmail eller Drive skapas ett organiserat utrymme med mappar för både lärare och elever, som visar uppdrag, prestanda, ytterligare anteckningar, bland andra.

Dessutom lovar det att förbättra interaktionen med eleverna avsevärt eftersom de kommer att kunna ge feedback om sina uppgifter, genomföra dimensioner med hänsyn till var och en.

En punkt som de lyfter fram på Googles blogg är att Classroom, som ingår i Google Apps for Education, följer samma sekretesspolicy. För tillfället är det inte tillgängligt eftersom lanseringen är planerad till september men de förlänger ett förslag för dem som vill prova detta verktyg.

Sammanfattningsvis kan vi med klassrummet:

Skapa och samla in uppgifter: Projektet integrerar Google Docs, Drive och Gmail för att hjälpa lärare att skapa och samla in uppgifter samtidigt som de glömmer rollen. Du kan snabbt se vem som har avslutat jobbet och ge feedback i realtid. Förbättra kommunikationen i klassen. Lärare kommer att kunna göra meddelanden, frågor och kommentarer till eleverna i realtid. Håll ordning: Classroom skapar automatiskt Google Drive-mappar för varje uppgift och för varje elev, vilket gör det enkelt att se dina väntande uppdrag på din uppgiftssida.

De kan begära en inbjudan att förhandsgranska sina funktioner från sidan Classroom, med tanke på att endast en begränsad grupp får åtkomst.

Här är presentationsvideon: