Google tillkännager ankomsten av Tango Project-kit i 12 nya länder

captura-17

Från Googles blogg meddela nyheter relaterade till Tango-projekt, en experimentell mobil Android-enhet som har 3D-sensorer för att förstå miljön runt det, vilket hjälper användare att interagera med programvaran från skärmen (ett steg längre i världen av virtuell verklighet).

Nu kommenterar de att utvecklingssatserna av Projekt Tango De kommer till Sydkorea och Kanada från och med idag, och den 26 augusti kommer de att finnas tillgängliga i Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Irland, Italien, Norge, Sverige, Schweiz och Storbritannien, och komma ihåg att detta kit endast är tillgängligt för utvecklare (kan beställas på Google Play).

Den har en vidvinkelkamera, en djupsensorkamera, en precisionssensor och programvara som, som vi kan se på dess officiella webbplats, kan arbeta inom olika områden, från arkitektur till medicin till fritid.

De har redan skickat mer än 3000 enheter till utvecklare i USA, proffs som har skapat hundratals applikationer från olika kategorier: navigera i ett utrymme utan GPS, njuta av 3D-virtuella världar, mäta fysiska utrymmen … Google har till och med en applikationstävling för detta projekt .

Om du vill veta mer om Project Tango kan du prenumerera på det här månatliga nyhetsbrevet från Google själv, där de skickar data relaterade till de uppdateringar de gör. Du kan naturligtvis också följa deras YouTube-kanal, där de redan har en demo-video så här: