Google tillåter redan att ladda ner Google-teckensnitt (typografi) till vår dator, synkroniseras med webbversionen

google-teckensnitt

Google Fonts hjälper oss att använda originaltypografi i våra webbprojekt. Att kunna ange vilken typ av typsnitt som vi vill använda med en liten kod på vår webbplats har gjort det möjligt för estetiken på webbplatser runt om i världen att bli mer personlig, utan att det beror på teckensnitt som finns i varje läsares datorer.

Nu, från Google Blog for Developers, rapporterar de att vi kan ladda ner deras samling av Google-teckensnitt (www.fonts.com/web-fonts/google).

Från och med idag kan du ladda ner dessa teckensnitt för offlineåtkomst på skrivbordet. Vi har gjort alla teckensnitt i Google Fonts-katalogen tillgängliga på SkyFonts, ett monotypverktyg som låter dig installera och synkronisera webbfonter på dina Mac OS X- eller Windows-enheter.

SkyFonts uppdaterar automatiskt de teckensnitt som är installerade i systemet varje gång Google-teckensnitt uppdateras. Med lokalt installerade teckensnitt kommer vi att kunna surfa på webbplatser som använder den typen snabbare, så att webbläsaren inte behöver ladda ner filerna var som helst.

De kommenterar också att vi kan ladda ner originalkällorna från code.google.com, utan att bero på Skyfonts.