Google testar en underwidget i sin Android-sökfält

Capturas de Android Police y 9to5Google

Skärmbilder av Android Police och 9to5Google

Google verkar intensifiera under de senaste dagarna några tester som de utför i sökfältet på Android-enheter med en liten grupp användare som använder sin senaste betaversion.

Dessa tester består av integrationen av en underwidget med en halvgenomskinlig bakgrund längst ner i sökfältet för att erbjuda information relaterad till meteorologi, resor och lokal information.

Denna information fungerar på samma sätt som aviseringar, så att användare kan trycka på den för att få mer information eller kasta den helt.Som påpekats av Android Police kommer de användare som vill ha den här nya widgeten tillgängliga att gå till konfigurationsalternativen där, om Google har valt det för dessa tester, kommer de att se ett nytt alternativ att aktivera kallas Widget.

För tillfället är det som är känt hittills tack vare de användare som har delat sina skärmdumpar via olika sociala plattformar.

Det är inte känt om Google tänker äntligen föra denna underwidget till alla användare.

Det verkar som om Google avser att förhindra att viss information visas i aviseringarna, placera dem på plats under sökfältet och syftar till att ge dem mer synlighet vid en tidpunkt då användare kan få fler aviseringar på sina mobila enheter. .