Google testar 5G-drönare för att tillhandahålla Internet 40 gånger snabbare än 4G

Drones de Google Titan

Google Titan-drönare

Kommer du ihåg att Google 2014 köpte ett droneföretag som heter Titan Aerospace? Tja, här är ett av de senaste förvärvsresultaten: Google testar i hemlighet ett gäng drönare som tillhandahåller internet från himlen vid 5G-hastigheter i en Virgin Galactic-anläggning i New Mexico (USA), eller bättre, upp till 40 gånger snabbare än dagens 4G LTE.

Projektet har kodnamnet Project SkyBender och rapporterar den brittiska tidningen Väktaren att för att genomföra det har 4572 kvadratmeter Space America hyrts, fastigheten till företaget Virgin Galactic.

Det som har testats är en millimeter radiovågstransmissionsteknik (radiosändningar med millimetervåg), ett av de avsedda att montera 5G-nätverk, på ett sådant sätt att det i framtiden och i en enorm höjd, med tusentals drönare, kommer att vara möjligt att ladda ner flera gigabyte data varje sekund. Så det vi arbetar med utnyttjar emellertid ett nytt spektrum har ännu inte löst ett allvarligt problem och det är dess räckvidd, eftersom en signal som distribueras på detta sätt knappt når den tionde delen av intervallet, går 4G.

Centaur drönare

Hur som helst, för mer tekniska och till och med ekonomiska detaljer är det värt att granska artikeln i Väktaren. Förresten, drönare som sätts ärCentaur-med utrymme att valfritt flyga med en pilot- och lite Google Titan-drönare -avdelning som härrör från unionen med Titan Aerospace- drivs av solenergi, med en vingbredd på upp till 50 meter och med förmågan att flyga i enorma höjder.

Mer information: Artikel i The Guardian